Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkolorowe jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko do smaku
Chrzan śmietankowy Smak 5 gram
żurawina 8 gram
papryka mielona 10 gram
szczypiorek do smaku
majonez tradycyjny do smaku
czosnek do smaku
kiwi 150 gram
Musztarda sarepska Prymat do smaku
Szafran nitki Prymat do smaku
śmietana 12% do smaku
sól do smaku
bryndza 100 gram
czarne oliwki bez pestek 50 gram
twarożek 100 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowe jajka

Jajka ugotować (ilość jajek zależna od naszego zapotrzebowania ) ,ostudzić i obrać. Wyjąć żółtka. Zrobić farsz różowy : twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu ,żurawiną i mieloną papryką. Przygotowanym w ten sposób farszem wypełnić kilka połówek jajek. Przygotować farsz zielono-biały : bryndzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i 2 łyżkami majonezu , posolić i napełnić kolejnych parę połówek jajek i ozdobić kiwi. Zrobić farsz żółty : żółtka z jajek utrzeć zrazem ze śmietaną i musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczyptą szafranu. przyprawić solą i napełnić pozostałe połówki jajek . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 27.01.2013 15:43
może być ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak