trójbarwne leczo

trójbarwne leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 strąków papryki (po 2 różnych kolorów)

  • 4 pomidory

  • cebula biała

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

paprykę umyj oczyść pokrój. Cebulę czosnek obierz i posiekaj. Do garnka wlej olej, rozgrzej, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij. Wrzuć paprykę, przykryj garnek, często mieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój na ćwiartki, dodaj do lecza. Przykryj garnek, duś, az papryka stanie się miękka. Podawaj z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat