Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trojak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 gram
mleko letnie 10 ml
cukier 4 łyżki
margaryna 150 g
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 200 g
mleko gorące 10 ml
drożdże świeże 5 g
orzechy włoskie 200 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Trojak

Drożdże rozpuścić w letnim mleku z 4 łyżkami cukru. Dodać żółtka, miękką margarynę i mąkę. Wyrobić ciasto, podzielić je na trzy części. Każdą część rozwałkować i przełożyć sparzonymi orzechami włoskimi wymieszanymi z cukrem. Ciasto położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i zostawić na 12 godzin, a następnie upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak