Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trojaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opak.
galaretka kiwi 1 opak.
mleko 500 ml
wiórki kokosowe 100 gram
śmietana 30% 330 ml
kakao do posypania
cukier puder 20 gram
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Trojaczek

Wykonanie:

Budyń przygotować wg przepisu na odwrocie opakowania, do powstałego budyniu dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Wystudzony przełożyć do pucharków i włożyć do lodówki, aby stężał. Następnie rozpuścić galaretki w osobnych naczyniach, każda w 0,5 litra gorącej wody. Ostudzić i przełożyć do wcześniej odstawionych pucharków tak, aby powstały 2 warstwy: budyń i galaretka.

Włożyć ponownie do lodówki i zając się śmietanką. Ubić ją na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy deser stężeje, udekorować wierzch bitą śmietaną aż po brzegi - można użyć szprycy. Pozostałą dekorację zwieńczyć warstwą ciemnego kakao i tak oto podawać ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 16.02.2013 10:36
apetyczne
justys759 16.02.2013 10:09
lubię takie deserki:)
aisoglam 16.02.2013 10:04
Pychota, prosty i kolorowy deser :)
Kasia35 16.02.2013 09:39
smaczny deser
IwonaDD 16.02.2013 09:31
rewelacja
Pietruszka 16.02.2013 09:28
ładnie wygląda
paulina2157 16.02.2013 09:17
połączenie budyniu i galaretki mniam
Ola1984 16.02.2013 09:12
Fajny deser. Lubię takie proste rozwiązania :)
sara1 16.02.2013 08:16
śliczny deserek
miroslawa 16.02.2013 06:26
kolorowe deserki
oilliwka 16.02.2013 04:29
Proste ale fajne!
Noruas 16.02.2013 01:49
smakowite i świetnie wygląda :):):)
manaika 16.02.2013 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak