Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek

Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajka

    3 sztuki
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 szczypty
  • cukier kryształ

    4 łyżki

MASA BRZOSKWINIOWA

  • brzoskwinie w puszce

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    3 opakowanie
  • truskawki

    400 g

PIANKA

  • bita śmietana

    1 opakowanie
  • mleko

    200 ml
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Ucieramy jajka z cukrem. Wsypujemy pomału obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy aż pojawią się pęcherze powietrza. Przelewamy do blaszki 23 x 25 cm lub tortownicy 24 cm.
Krok 2 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni przez 15 minut. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 3 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Brzoskwinie z puszki wraz z sokiem rozdrabniamy blenderem.
Krok 4 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Ustawiamy na gaz ,podgrzewamy a następnie rozpuszczamy w nich galaretki . Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Krok 5 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Truskawki myjemy z szypułkami ,następnie je osuszamy na durszlaku. Odrywamy szypułki i kroimy truskawki na pół. Układamy na wzdłuż blaszki.
Krok 6 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Przestudzona masę przelewamy na biszkopt.
Krok 7 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Przestudzona masę przelewamy na biszkopt.
Krok 8 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Bitą śmietanę miksujemy z zimnym mlekiem.
Krok 9 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku ,studzimy. Łączymy galaretkę z bita śmietaną i czekamy aż zacznie lekko tężec .
Przelewamy na ciasto.
Chłodzimy w lodówce.
Krok 10 - Trio owocowe - biszkopt z masą brzoskwiniową z dodatkiem truskawek foto
Wyjmujemy z blaszki ,zdejmujemy folie i kroimy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

08.05.2016 21:41
mistrzowskie ciacho!

KORAL

26.01.2016 10:51
Ślicznie wygląda.

romanrafal

22.06.2014 12:32
ciasto rewelacja

anemon

21.06.2014 20:45
Ciasto bardzo apetyczne i piękna dekoracja.

Iwusia

13.06.2014 22:26
pięknie wygląda

Ola1young

11.06.2014 15:52
wspaniałe ciacho :-)

Kejti

09.06.2014 11:47
Pięknie się prezentuje,ciekawe połączenie,musi być smaczne :-)

wyattearp

06.06.2014 20:00
fajne ciacho

w mojej kuchni

06.06.2014 18:25
lubię takie truskawkowe smaki..

ben-ka

06.06.2014 10:03
Jakie pyszne to ciacho!!! wprawiłaś się Iza,cukiernikom odbierasz fach hahaha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat