Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trifle Kasi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
cukier 75 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
konfitura truskawkowa 50 g
łagodne sherry 100 ml
mleko ciepłe 500 ml
śmietanka kremowa 75 ml
truskawki 4 sztuki
Biszkopty 4 szampańskie
Biszkopt 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Trifle Kasi

Żółtka z cukrem ubić na pianę ręcznym robotem. Biszkoptowy spód posmarować konfiturą truskawkową, pokroić w kostkę, rozłożyć do czterech pucharków i pokropić sherry. Do masy ubitych z cukrem żółtek dodać mleko i w gorącej kąpieli ubijać na krem. Krem rozłożyć do pucharków i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Schłodzony krem ozdobić śmietaną, truskawkami i biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.06.2012 21:05
pomysłowe
Sylwia88 05.12.2010 13:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak