Trifle Kasi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • cukier

    75 g
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • konfitura truskawkowa

    50 g
  • łagodne sherry

    100 ml
  • mleko ciepłe

    500 ml
  • śmietanka kremowa

    75 ml
  • truskawki

    4 sztuki
  • Biszkopty

    4 szampańskie
  • Biszkopt

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem ubić na pianę ręcznym robotem. Biszkoptowy spód posmarować konfiturą truskawkową, pokroić w kostkę, rozłożyć do czterech pucharków i pokropić sherry. Do masy ubitych z cukrem żółtek dodać mleko i w gorącej kąpieli ubijać na krem. Krem rozłożyć do pucharków i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Schłodzony krem ozdobić śmietaną, truskawkami i biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 13.06.2012 21:05
pomysłowe
Sylwia88 05.12.2010 13:53
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat