Treściwa zupa koperkowa z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500 g
  • makaron

    250 g
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana

    100 ml
  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

  • bulion

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Treściwa zupa koperkowa z pulpetami foto
Mięso myjemy, mielimy w maszynce (można też kupić gotowe) dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, pokrojony czosnek i bułkę tartą w ilości ok. 2-3 łyżek.
Krok 2 - Treściwa zupa koperkowa z pulpetami foto
Całość dokładnie mieszamy i formujemy pulpety tej samej wielkości, podsmażamy na patelni z obu stron.
Krok 3 - Treściwa zupa koperkowa z pulpetami foto
Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem tak by wszystkie pulpety były zakryte i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Dodajemy posiekany koperek i śmietanę, dusimy jeszcze ok. 10-15 minut.
Krok 4 - Treściwa zupa koperkowa z pulpetami foto
Makaron gotujemy według przepisu z opakowania, po odcedzeniu przekładamy do talerzy i zalewamy zupą wraz z pulpetami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 14.08.2013 08:30
Rzeczywiście treściwa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat