Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny żur z jajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas na żur 1 l
sól do smaku
jajko 5 szt
ziele angielskie trochę
Liść laurowy suszony Prymat trochę

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny żur z jajem

zagotuj 2.5 l wody do gotującej się wody wlej zakwas na żur. całosć zagotuj. żur podawaj z jajkami na twardo oraz np wiejską kiełbasą,doprawiony solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.09.2013 07:11
a jakaś wedlina ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak