Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny wigilijny karp smażony

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 2 (po 1,5 kg)
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny wigilijny karp smażony

Rybę patroszymy, dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Karpia kroimy na porcje (na dzwonka lub płaty). Na talerz wybijamy jajka. Rozmącamy i lekko solimy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Kawałki karpia zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przygotowaną rybę układamy na patelni z rozpuszczonym masłem. Smażymy na niewielkim ogniu, na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.01.2014 09:36
lubię karpia
Seba 29.10.2013 07:13
smaczna rybka
IKrakowianka 15.10.2013 19:14
bardzo smaczny
Pietruszka 29.08.2013 17:02
pyszny karpik na święta
EmciaPichci 21.08.2013 09:28
mniam mniam :)
Aannkaa82 12.07.2013 20:31
Oj uwielbiam takiego karpika, chyba muszę odszukać w zamrażarce, powinien jeszcze byc :)
IwonaDD 25.06.2013 13:39
smażony karpik pyszny bez dwóch zdań
caralajna 22.02.2013 07:39
super
kate.500 14.01.2013 08:32
moje ulubione smaki wigilii
RenataZ-et 06.01.2013 19:29
najlepszy!
olkaaa 31.12.2012 08:51
bardzo lubię karpia
Noruas 27.12.2012 13:01
oj tęsknie za takim karpiem, a ości nie przeszkadzają mi zupełnie...
Noruas 27.12.2012 13:01
oj tęsknie za takim karpiem, a ości nie przeszkadzają mi zupełnie...
Noruas 27.12.2012 13:01
oj tęsknie za takim karpiem, a ości nie przeszkadzają mi zupełnie...
Anna133 27.12.2012 12:07
szkoda ze tyle dłubaniny z osciami
Kuchareczka2 27.12.2012 11:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak