Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny smażony brokuł

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny smażony brokuł

Kroki postępowania

1
Brokuła dzielimy na różyczki. Płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka i zalewamy dużą ilością wody. Delikatnie solimy. Gotujemy 10 minut.
Krok 1 - Tradycyjny smażony brokuł foto
2
Następnie odcedzamy naszego brokuła i czekamy aż trochę ostygnie.
Krok 2 - Tradycyjny smażony brokuł foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy różyczki brokuła i posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej. Posypujemy Vegetą i smażymy około 5 minut. Następnie obracamy na drugą stronę i posypujemy pozostałą bułką tartą i Vegetą. Smażymy do momentu aż ładnie się zrumieni.
Krok 3 - Tradycyjny smażony brokuł foto
4
Przekładamy na talerz... i danie gotowe.
Krok 4 - Tradycyjny smażony brokuł foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.04.2013 21:16
bardzo lubię, smaczny
miroslawa 20.03.2013 05:48
takiego jeszcze brokułu nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak