Tradycyjny śledź w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • pieprz kolorowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie, żeby pozbyć się nadmiaru soli. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Śledzie kroimy na małe kęsy. Wkładamy do miseczki śledzie, cebulkę i zalewamy oliwą z oliwek. Dodajemy pieprzu kolorowego świeżo mielonego. Klasyczne i pyszne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 22.04.2012 22:39
robię podobnie więc mogę powiedzieć, że smakuje wyśmienicie
Ewelina47 18.04.2012 10:44
tradycyjnie dobry
Elżbieta17 15.04.2012 21:04
pycha:)
jasiek 15.04.2012 19:54
tradycyjne najlepsze
jasiek 15.04.2012 19:54
tradycyjne najlepsze
Magdalena1110 15.04.2012 18:33
bardzo lubię
olkaaa 11.04.2012 08:12
uwielbiam
Justyna Jussstiii 10.04.2012 15:25
super
Piotr24 07.04.2012 17:26
jadłem takiego wczoraj ;)
Patrycja35 07.04.2012 12:47
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat