Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schab pod kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
jajko 1 szt
płatki kukurydziane 1 szkl
tłuszcz do smażenia
kalafior
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schab pod kalafiorem

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy, następnie w jednej miseczce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem w drugiej przygotowujemy płatki kukurydziane (zmielone), schab moczymy w jajku następnie panierujemy w płatkach
Krok 1 - Tradycyjny schab pod kalafiorem foto
2
pieczemy na tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron,
Krok 2 - Tradycyjny schab pod kalafiorem foto
3
Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie,
Krok 3 - Tradycyjny schab pod kalafiorem foto
4
układamy gotowe schabowe na talerzu, na wierzchu układamy kalafior i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Tradycyjny schab pod kalafiorem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.01.2014 09:29
Bardzo apetyczny schabik :)
gibli 24.01.2014 08:21
mniam mniam:)
Mysiunia 22.01.2014 21:35
pożywna i smaczna porcja obiadowa :)
krystyna330 22.01.2014 21:29
bardzo fajny przepis
mat96uk 22.01.2014 20:55
super , uwielbiam takie połączenia
Milka100 22.01.2014 20:50
tradycyjnie ale bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak