Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny rosołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
marchew 3
seler
cebula
por
pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
makaron wstążki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny rosołek

Filet z kurczaka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy dwoma litrami wody. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w plastry i również wkładamy do garnka. Zagotowujemy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Rosół gotujemy pod przykryciem przez 50 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, nałożyć porcje do talerzy i zalać gorącym rosołkiem, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak