Tradycyjny rosół

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • udko z kurczaka

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    do smaku
  • seler

    do smaku
  • cebula

    1 plaster
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • makaron

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy porcję rosołową i udko, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy rosół nam się gotuje przygotowujemy warzywa marchewkę ,pietruszkę i selera obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Na gotującym się rosole zbieramy pianę, dodajemy kucharek i warzywa oprócz cebuli. Gotujemy około godziny. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe i gotujemy jeszcze około godziny. Dodajemy przypaloną cebulę i jak ktoś lubi pieprz prawdziwy. Gotujemy około 10 - 15 min. Do talerzy nakładamy ugotowany makaron i zalewamy naszym gorącym rosołem.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 17.12.2012 22:01
uwielbiam rosołek zimową porą
olkaaa 11.05.2012 07:36
lubię
Lidia6 08.04.2012 12:48
uwielbiam rosołek
Ewelina47 02.04.2012 12:50
ja też wolę prosty smaczny rosołek bez żadnych udziwnień :)
kamyk 29.03.2012 10:08
ja nie lubię jakichś dodatków do rosołu dlatego mój jest taki prosty
kamyk 29.03.2012 10:07
tradycyjny najlepszy
Ewelina38 26.03.2012 20:09
tradycja górą :)
Mati13 21.03.2012 18:39
zdecydowanie najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat