Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny bigos

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa zwyczajna 3 laski
marchewka 3
cebula 3
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny bigos

Kapustę wkładamy do dużego garnka, dolewamy trochę wody i zagotowujemy. Jeśli jest zbyt kwaśny, odcedzamy i ponownie nalewamy wodę. Marchewkę obieramy myjemy i kroimy na plasterki. Dodajemy do bigosu. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu. Dodajemy wszystko do bigosu doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liście laurowe i gotujemy na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy przecier i jeszcze chwilę gotujemy. Bigos smakuje najlepiej, gdy jest kilka razy odgrzewany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.12.2013 11:37
Tradycyjny bigosie najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak