Tradycyjny barszczyk wigilijny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    0,5 kg
  • włoszczyzna

  • cebula

  • czosnek

  • koncentrat z buraków

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki, myjemy, obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki. Włoszczyzne myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy. Do garnka nalewamy wody 1,5l i wrzucamy wszystkie składniki oraz koncentrat, gotujemy pół godziny i odcedzamy. Podawać z uszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat