Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny barszcz grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litr
zakwas do barszczu 200 ml
mleko 100 ml
cebula 1 szt
przyprawa do zup
pieprz
sól
borowiki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny barszcz grzybowy

Kroki postępowania

1
Grzyby wypłukać w wodzie, a następnie zalać 2 litrami wody i odstawić na noc aby się moczyły.
Następnego dnia grzyby gotujemy na małym ogniu przez 20 min w tej wodzie w której się moczyły.
Krok 1 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto
2
Po gotowaniu grzyby odcedzamy i kroimy w plasterki.
Krok 2 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto
3
Wodę z grzybów zagotowujemy i wlewamy do niej zakwas do barszczu i mleko i gotujemy. Następnie doprawiamy magą, solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto
4
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni na oleju.
Krok 4 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto
5
Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone grzyby i chwilę wszystko razem podsmażamy.
Krok 5 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto
6
Gotowy barszcz podajemy z podsmażonymi borowikami z cebulką i z pieczywem.
Smacznego!
Krok 6 - Tradycyjny barszcz grzybowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:36
Smaczna zupa.
MagdaXXX 18.09.2013 19:45
uwielbiam grzybki
ppaulina 01.07.2013 18:29
wkrótce świeże grzybki w sam raz do barszczyku
JOANNA16 14.03.2013 19:13
o taki barszczyk grzybowy bym zjadła
owca441 07.03.2013 20:47
trochę dziwne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak