Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny amerykański colesław

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 8 szklanek
marchewka 1/3 szklanki
cebula 2 sztuki
cukier puder 1/3 szklanki
sól szczypta
mleko 1/4 szklanki
majonez 125 g
ocet winny 1 łyżka
sok z cytryny 2,5 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny amerykański colesław

Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

W oddzielnej miseczce łączymy mleko, majonez, cukier puder, sól, pieprz, ocet i sok z cytryny i mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.

Polewamy warzywa sosem i zostawiamy w chłodnym miejscu przez ok 2 godziny

Jak jest mniej czasu to można spokojnie pokroić kapustę (jak ja to zrobiłam ostatnio i choć smak jest identyczny to wygląd już nie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 19.03.2013 11:11
pierwszy raz czytam przepis gdzie kapustę łączy się z mlekiem ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak