Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne śledzie z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 5
cebula 1
olej
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne śledzie z cebulką

Filety śledziowe moczymy około dwóch godzin, osączamy i skrapiamy octem z obu stron. Odstawiamy na pół godziny, następnie kroimy na trzy centymetrowe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W naczyniu układamy warstwami śledzie i cebulkę, zalewamy olejem i dwiema łyżkami octu. Odstawiamy na 12 godzin. Podajemy udekorowane kleksem z majonezu. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.06.2013 20:14
pyszny śledzik
IwonaKa 09.12.2012 14:44
bardzo lubie takie śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak