Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjne schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne schabowe

Schabowy bez kości kroimy w średniej grubości plastry, następnie je rozbijamy z dwóch stron, posypujemy solą i pieprzem z dwóch stron. Potem obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podgrzewamy oliwę i smażymy każdy kotlet około 10 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak