Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 2 szt
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne schabowe

Pierś z kurczaka kroimy w porcje. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Posypujemy szczyptą kucharka, pieprzymy i solimy do smaku. Odkładamy na kilka minut. W miseczce rozbijamy widelcem jajka, dodajemy mleko i mieszamy. Przygotowane mięso obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.09.2012 12:49
też takie lubię.
Lucy 23.08.2012 17:40
smaczne
Anna138 01.08.2012 19:14
Pyszne
romanrafal
romanrafal 31.07.2012 15:14
smaczne
M-W 26.07.2012 08:53
nie ma to jak tradycyjne schabowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak