Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne ruskie pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 1/2 kg
Farsz:
ser biały 1 kostka
ziemniaki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło 50 gram
sól do smaku
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne ruskie pierogi

Z mąki i ciepłej wody wyrobić ciasto o konsystencji gładkiej i elastycznej. Ziemniaki ugotować, ugnieść tłuczkiem i połaczyc z serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uznania. W między czasie zeszklić cebulę na masełku. Z ciasta wykrawać krążki, na kazdym układac farsz i zleepiać w półksiężyce. Wrzucić na osolony wrzątek, kiedy pierogi wypłyną to znaczy że są gotowe. Podawać z roztopionym masełkiem, skwarkami lub polać śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.01.2014 19:52
tradycyjne i pyszne :)
Marlenka.S 20.12.2013 21:01
pyszności same
eMMe 20.12.2013 14:02
W sam raz na dzisiaj:)
Olga_SK 20.12.2013 08:55
Klasyka zawsze w cenie :)
aniagdz 20.12.2013 08:52
ruskie- pieerogi idealne;)
Zdzisław 20.12.2013 06:16
smakowicie sie prezentuje potrawa
Janina 19.12.2013 22:38
Ruskie pierogi często goszczą na naszym stole, smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak