Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 2 szklanki
drożdże 1/2 op.
jajko 1 szt.
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne racuchy

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy 1.5 szklanki mąki i robimy gniazdko na środku, w które wrzucamy pokruszone drożdże, sól i cukier. Następnie dolewamy 1 szklankę ciepłego mleka. Mieszamy.
Krok 1 - Tradycyjne racuchy foto
2
Następnie dodajemy resztę mąki, jajko i mleko. I mieszamy do momentu, aż nie będzie grudek.
Krok 2 - Tradycyjne racuchy foto
3
Odstawiamy ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 3 - Tradycyjne racuchy foto
4
Smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.
Krok 4 - Tradycyjne racuchy foto
5
Smacznego !
Krok 5 - Tradycyjne racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 21.04.2013 22:03
lubie takie
Krzysztof15 16.04.2013 20:36
takie świeżutkie ciepłe z mlekiem
kriko 16.04.2013 20:30
muszę zrobić
Wiesława1 16.04.2013 19:53
lubię i często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak