Tradycyjne palcki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kilogram
  • cebula

    0,5 sztuki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki i cebulę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce i położyć na sitku. Wodę odlać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do startych ziemniaków.
2. Do masy ziemniaczanej dodać oba rodzaje mąki, jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką masę (2 łyżki na 1 placek). Smażyć
4. z dwóch stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 31.10.2012 10:51
uwielbiam :)
ilka_86 27.02.2011 16:39
pyszne placuszki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat