Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone z ziemniakami i fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 sztuka
majeranek 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ziemniaki 1 kg
fasolka szaragowa zielona 500 g
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone z ziemniakami i fasolką szparagową

Mięso mielone mieszamy w misce z majerankiem,solą,pieprzem i jajkiem. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor.
Do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy aż będą miękkie. W drugim garnku wlewamy wodę i lekko solimy. Gdy zacznie wrzeć wrzucamy fasolkę i gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy masło z bułka tartą. Na talerzu układamy mielone,ziemniaki i fasolkę polaną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.06.2013 09:32
lubię mielone ale ostatnio robię zawsze z jakims dodatkiem
Angelika10 07.06.2013 00:11
smaczny obiadek
iza0823 29.05.2013 20:41
Ja używam mieszanego, a bułki nie lubię w mielonym.
SmacznaPyza 29.05.2013 18:36
mięso mielone wołowe czy wieprzowe ? nie dodajesz do niego bułeczki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak