Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula biała 1 szt
kajzerka 1 szt
olej do smażenia
jajko 1 szt
sól i pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone mojej mamy

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i dokładnie odciskamy.
Krok 1 - Tradycyjne mielone mojej mamy foto
2
Do mięsa dodajemy cebule, odciśniętą bułkę,
Krok 2 - Tradycyjne mielone mojej mamy foto
3
wbijamy jajko oraz dodajemy przyprawy.
Krok 3 - Tradycyjne mielone mojej mamy foto
4
Z całości wyrabiamy zwarta mase i formujemy z niej kotlety.
Krok 4 - Tradycyjne mielone mojej mamy foto
5
Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 5 - Tradycyjne mielone mojej mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak