Tradycyjne kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    75 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki + do obtoczenia
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tradycyjne kotlety mielone foto
1. Mięso mielimy.
Krok 2 - Tradycyjne kotlety mielone foto
2. Dodajemy jaja, posiekaną drobno cebulkę, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko dokładnie zagniatamy.
Krok 3 - Tradycyjne kotlety mielone foto
3. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Tradycyjne kotlety mielone foto
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano (po około 5 minut z każdej strony). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ziemniaki z wody i buraczki).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 15.03.2015 16:45
takie są najsmaczniejsze
dodi 15.03.2015 11:43
nie ma jak tradycja!!!!!!!!!!!!!!!1

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat