Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kotlety mielone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dkg
cebula
olej do smażenia
jajko
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kotlety mielone

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie(lub mleku)
Cebule drobno posiekać.
Mięso zmielić.
Do mięsa dodać cebulę,odciśnięta bułkę,jajko i 3 łyżki lodowatej wody oraz przyprawy
sól(sprawdzic czy mięso nie jest solone jeżeli używamy gotowego mielonego)
pieprz,ostrą papryke i odrobine przyprawy do mięsa mielonego.


Mięso dokładnie wyrobić ręką.
Formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej,smażyć na oleju po około 5 minut z każde strony na małym ogniu.


podaważ z ziemniakami z wody


SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.05.2013 19:28
kotleciki zawsze pyszne
Goya 16.01.2013 22:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak