Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty 1,5 kg
mięso mielone 60 dag
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
jajko 1
śmietana 1/2 szklanki
bulion drobiowy 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1
pieprz 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne gołąbki

Włożyć do dużego garnka kapustę i wyciąć dziurę w zwoju zalać całą wodą,posolić i wlać kilka kropel oleju gotować,stopniowo odrywać pojedyńcze liście.ryż ugotować na pół twardo ,osączyć ostudzić.Cebulę obrać i drobniutko posiekać.Mięso, ryż, cebulę i jajko wyrobić na jedno litą masę,dodać sól ipieprz do smaku.Na liściach kapusty układać farsz,zwinąć.Gołąbki ułożyć w rondlu ,zalać bulionem,wrzucić listek laurowy i ziarna pieprzu .dusić na małym ogniu około 1 godziny.Smietanę wymieszać z mąką ikoncentratem pomidorowym,wlać do gołąbków.Dusić jeszcze 5 minut ,doprawić solą i pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.03.2011 21:23
smaczne
jeta72 20.03.2011 18:31
Pyszne;)
m1monika 21.12.2010 09:24
uwielbiam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak