Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2-3 saszetki
łopatka zmielona 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
jajko 1-2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
kapusta 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne gołąbki

Z kapusty wykrawamy głąb i brzydkie liście. Wkładamy kapustę do dużego garnka i sparzamy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Następnie do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajko, przyprawiamy do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wyjmujemy kapustę , odzielamy osobno liście odcinając najgrubsze nerwy. Na liście nakładamy przygotowany farsz i zwijamy ciasno. Układamy na dnie garnka liście kapusty następnie na nich układamy ciasno pozwijane gołąbki, zalewamy wodą i gotujemy około 40 minut, a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwilę gotujemy. Podajemy gołąbki z chlebem lub z ziemniakami. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.08.2013 21:36
lubię ale strasznie długo trzeba je robić
kasiek 22.05.2013 20:42
napewno pyszne, tylko dlaczego one są takie pracochłonne ....
Kasia36 22.02.2013 19:12
tradycyjne najlepsze
Kasia36 22.02.2013 19:12
tradycyjne najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak