Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne angielskie śniadanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasola w sosie pomidorowym

fasola Jaś 150 gram
przecier pomidorowy 100 ml
ketchup pikantny mały 1 sztuka
woda 100 ml
sól i pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

bułka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
oliwa 2 łyżeczki
szynka z kurczaka 5 plasterków
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne angielskie śniadanie

Groch ugotować do miękkości. Odcedzić.
Do garnka wlać wodę , zagotować. Dodać przecier oraz ketchup,Dokładnie wymieszać. Dodać pieprz, sól, cukier i przyprawę uniwersalną. Dodać groch, wymieszać i zagotować.
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy z oliwek i obsmażyć szynkęz obu stron.
Następnie także na patelnię wlać łyżeczkę oliwy i wbić jajko, posolić- usmażyć(pod przykryciem).
Szynkę i jajko sadzone ułożyć na talerzu i dodać ciepłą fasolę w sosie pomidorowym. Podawać z bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak