Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna sałatka jarzynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1
seler 1
jajko 2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
groszek konserwowy puszka
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna sałatka jarzynowa

Warzywa ( marchew, pietruszkę, seler) dokładnie myjemy i gotujemy około 40 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane warzywa odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia a następnie obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Ogórek kroimy w drobną kostkę. Ostudzone warzywa i jajka również kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wrzucamy do naczynia, dodajemy groszek z puszki i wszystko mieszamy . Solimy, pieprzymy i dodajemy musztardę i majonez , dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, żeby składniki związały się ze sobą. Można zrobić lżejszy sos- majonez pół na pół z gęstym jogurtem lub wręcz sam jogurt z musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.06.2013 16:03
robię ją tylko po rosole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak