Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 5 szt
pietruszka korzeń 2 szt
seler 1 szt
ziemniaki 4 szt
jajko 5 szt
ogórki kiszone 6-7 szt
majonez 8 łyżek
śmietana 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna jarzynowa

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić i obrać a następnie pokroić w kostkę. Jajka ugotować, obrać i również pokroić w kostkę. groszek odcedzić i dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą oraz solą i pieprzem do smaku, zalać warzywa i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.01.2014 17:02
pycha lubię taką
iziona 01.01.2014 20:06
moja ulubiona jednak co tradycja to tradycja
Megg 01.01.2014 16:18
tradycyjna jest najlepsza
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 14:58
Mniam mniam
Kuchenka 01.01.2014 14:48
o, a ja do mojej jarzynówki daję por, a nie daję selera, ale właśnie dlatego każda jarzynówka jest inna i smakuje inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak