Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Totr imieninowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cisto ciemne

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

ciasto jasne

mąka tortowa 3 łyżki
jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa biała

serek mascarpone 250 ml
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 3 łyżki

masa beżowa

kakao 2 łyżki
serek mascarpone 250 ml
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Totr imieninowy

Biszkopt ciemny : Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę , dodać cukier pod koniec ubijania i żółtka wymieszane i ubijać dalej .
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao .Dodawać po łyżce ,mieszając delikatnie . Wyłożyć do tortownicy i piec w 190 stopniach do suchego patyczka .
Biszkopt jasny upiec w ten sam sposób tylko bez dodatku kakao.
Oba wystudzić , ciemny przekroić na dwa blaty .
Przygotować masę jasną : śmietanę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem ,dodać serek mascarpone , ubić razem i odstawić do lodówki .
Masa ciemna :śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone ,dodać kakao ,wymieszać .
Na wystudzony ciemny blat posmarować masę ciemną i nałożyć blat jasny . Następnie masa jasna , blat ciemny . Całość posmarować masą jasną i posypać kokosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 22.06.2017 00:49
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak