Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Totellini z ragout z karczochów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
oliwa 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
tortellini 400 g
pesto 125 g
sól
pieprz
karczochy 8 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Totellini z ragout z karczochów

Karczochy pokroić w cienkie plasterki, włożyć do wody z sokiem z cytryny. Czosnek obrać, zmiażdżyć, zeszklić na 4 łyżkach oliwy. Karczochy dokładnie osączyć i dodać czosnku. Całość lekko poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić jeszcze 15 min.
Tortellini włożyć do wrzącej wody z dodatkiem oliwy, gotować 8 min. Następnie odcedzić (część wody zachować), przelać zimną wodą i dokładnie osączyć.
Pesto wymieszać na jednolitą masę z 5-6 łyżkami wody pozostałej z gotowania pierożków. Tortellini i karczochy przełożyć do jednego naczynia, wymieszać i podzielić na porcje. Na każdą porcję nałożyć łyżkę pesto i przybrać listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.09.2011 22:48
smacznosc
patusia 09.09.2011 23:25
Z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak