Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
jajko
rodzynki 50 g
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
żółty ser 200 g
mąka 2,5 łyżki
papryka czerwona 250 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tartce , ser musi być twardy bo też musimy zetrzeć razem z ziemniakami tylko 3\\4 ilości , dodajemy jajko , mąkę doprawiamy i smażymy.Paprykę oczyszczona pokroić na średnie kawałki i ugotować parę minut, następnie zemleć przez maszynkę , łączymy je z rodzynkami, koncentratem , posiekaną natką , oliwą , zamieszać Blaszkę do pieczenia wykładamy folią układamy najpierw na niej połowę placków, posmarować masą i na koniec położyć następne placki , całość posypujemy tym serem co nam pozostał i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 22.11.2012 08:36
orginalne
babcia
babcia 04.08.2012 18:20
super
babcia
babcia 04.08.2012 18:20
super
ElizaT 31.03.2011 10:43
często robię do jedzenia na śniadanie tosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak