tosty z wątróbką 2

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z kurczaka

    200 gram
  • margaryna

    20 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • marchewki

    2 szt.
  • seler

    1 mały kawałek
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    6 łyżek
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • parmezan

    1 łyżka
  • sól

  • chleb pełnoziarnisty

    6 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę wątróbkę usmażyć w rozgrzanej margarynie, wyjąć.
W sosie ze smażenia udusić drobno pokrojoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, startą marchewkę i seler.
Dodać wątróbkę, koncentrat pomidorowy, wino i zmiażdżony ząbek czosnku, wszystko krótko poddusić. Dodać drobno posiekane zioła i parmezan. Przyprawić do smaku.
Wątróbkę z warzywami ułożyć na tostach, przekroić je w poprzek i szybko zapiec w grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 04.04.2011 17:26
musi niezle smakować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat