Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z sardynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy
masło
cebula
szczypiorek
ser żółty
sardynki w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z sardynkami

Sardynki wraz z sosem rozdrobnić widelcem. Cebule drobno posiekać, dodać do sardynek i wymieszać. Kromki chleba tostowego posmarować masłem, a następnie sardynkami z cebulką. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać tosty po wierzchu. Zapiekać w piekarniku w 180 st, aż tosty będą chrupiące, a ser się roztopi.
Gotowe tosty polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak