Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z polędwicą i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 sztuki
ser feta 20 dag
jogurt naturalny 2 łyżki
polędwica wieprzowa 4 plastry
pomidor
bazylia
sałata 8 liści
kiełki pszenicy 5 dag
oliwa 3 łyżki
chleb tostowy 12 kromek
bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z polędwicą i cukinią

Papryki umyć, oczyścić z pestek. Ułożyć na blasze skórką do góry i piec w piekarniku aż sczernieją. Przestudzić, obrać ze skórki.
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić w plastry. 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni, bakłażany smażyć 3 a cukinię 1 min.
Warzywa włożyć do miski, oprószyć solą. Pomidor pokroić na 8 plasterków. Sałatę umyć i osuszyć. Bazylię posiekać. Ser utrzeć z jogurtem, oliwą i bazylią. Tosty zrumienić.
Każdy tost posmarować pastą serową, na 4 rozłożyć po plastrze polędwicy, liściu sałaty i po 2 plastry pomidora. Przykryć 4 tostami, rozłożyć sałatę, warzywa i posypać kiełkami. Przykryć pozostałymi tostami.
Kanapki przekroić po przekątnej i spiąć wykałaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 10.09.2011 14:57
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak