Tosty z polędwicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica

    4 plasterki
  • chleb tostowy

    8 kromek
  • masło

    do posmarowania
  • ketchup

    według uznania
  • ser gouda

    4 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie kromki chleba smarujemy masłem, na 4 kromki nakładamy po jednym plasterku żółtego sera i plasterku polędwicy, następnie przykrywamy pozostałymi czterema kromkami posmarowanymi masłem i zapiekamy w opiekaczu. Po upieczeniu polewamy keczupem. Można do sera i polędwicy dodać warzywa według własnego uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 05.02.2014 09:38
bardzo dobre
dorrota 04.02.2014 20:01
idealne na śniadanie;)
Lemon 23.12.2012 15:33
pycha
Miki 23.12.2012 15:18
super
Miki 23.12.2012 15:18
super
Miki 23.12.2012 15:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat