Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z platanem, botwiną i serem pleśniowym
Kroki postępowania
Platana obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć go na maśle na małym ogniu, aż się lekko zrumieni.
masło | 1 łyżka |
cebula | 1/2 sztuki |
botwina | 1/2 pęczka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
jajko | 4 sztuki |
majonez | 1 czubata łyżka |
maślanka | 3 łyżki |
chleb tostowy | ok. 6-8 kromek |
olej do smażenia | |
ser pleśniowy niebieski | 40 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: