Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z piekarnika z farszem z ricotty i szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
szpinak mrożony 0,5 opakowania
ser ricotta 0.5 opakowania
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
masło 1\3 kostki
ser żółty 1\3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z piekarnika z farszem z ricotty i szpinaku

Szpinak przekładamy do rondelka -rozmrażamy , dodajemy ser ricottę oraz przyprawy: pieprz, czosnek sól- wszystkie składniki mieszamy. Chleb tostowy smarujemy masłem i układamy na blaszce do pieczenia-wyłożonej folią. Na każdą kromkę nakładamy farsz, który następnie posypujemy potartym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 27.07.2014 09:51
czemu nie? :-)
Wafelek2601 27.07.2014 08:11
Ciekawy pomysł
Motorek 27.07.2014 07:45
Smacznie wyglądają
asiczekz 27.07.2014 00:54
fajnie wyglądają, jakby szyfrem coś było zapisane :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak