Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z łososiem i jajkiem przepiórczym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
parmezan starty
sól
pieprz
Szczypiorek cienki
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z łososiem i jajkiem przepiórczym

Kroki postępowania

1
Na 2 kromkach chleba tostowego układamy łososia w formie gniazdka. W środek wbijamy po jajku przepiórczym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Tosty z łososiem i jajkiem przepiórczym foto
2
Całość posypujemy startym parmezanem i posiekanym wąskim szczypiorkiem.
Krok 2 - Tosty z łososiem i jajkiem przepiórczym foto
3
Nakrywamy pozostałymi kromkami chleba. Zapiekamy w opiekaczu typu sandwich.
Krok 3 - Tosty z łososiem i jajkiem przepiórczym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 19.01.2014 15:28
to lubię !
treonina 18.01.2014 22:06
czy jajko przepiórcze smakuje inaczej od kurzego?
eliza135 18.01.2014 19:46
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak