Tosty z kremem z fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • feta

    125 g
  • ząbek czosnku

    1
  • pomidor

    1 sztuka
  • ser żółty

    150 g
  • chleb tostowy

    6 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fetę rozkruszyć na talerz. Dodać 1 łyżkę oliwy (możemy dodać też kilka kulek pieprzu z tej oliwy, podkręcą smak), posypać obficie pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do fety. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki.
Rano wyciągnąć krem z fety. Pomidora umyć i pokroić go w plastry (około 6). Ser żółty zetrzeć na tarce.
Chleb tostowy posmarować kremem z fety, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Położyć plastry pomidora.
Serem żółtym posypać przygotowane kanapki. Piec ok. 5 minut w 200stopniach aż ser się rozpuści.
Gorące rozłożyć na talerze i posypać np. rzeżuchą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 18.12.2013 12:17
Takie śniadanko zjadłabym z apetytem.
RenataZ-et 28.11.2013 21:57
super śniadanie
Ada-Gaba 25.11.2013 21:45
apetyczne tosty
natalia.doradca 13.11.2013 10:15
Takich nie miałam okazji robić ale spróbuję wyglądają smacznie :)
Malinka 07.11.2013 18:40
Pyszności, super!
Katarzyna59 04.07.2013 08:28
bardzo apetyczne tosty
Dorota59 23.06.2013 12:05
świetny pomysł na tosty
Mona73 24.05.2013 16:50
muszę koniecznie spróbować z fetą
iwi 24.05.2013 15:25
Ciekawa wersja tostów.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat