tosty z jajkiem i bazylią świeżą

tosty z jajkiem i bazylią świeżą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    6 kromek
  • jajko

    6
  • sól do smaku

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Środek chleba wykrawamy literatką.Na patelni topimy masło i układamy kromki.W każdy środek ostrożnie wbijamy jajko, oprószamy sola i pieprzem i smażymy. Gotowe tosty dekorujemy listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 09.01.2012 21:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat