tosty z cynamonem

tosty z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    1 szt
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • sherry

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką otartą z cytryny, rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki (można podawać bez kremówki), posypane cynamonowym cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat