Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z awokado i grzybami shitake

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby shiitake 20 dag
awokado 2 szt
masło 2,5 dag
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 lyżki
ciapata 1 szt
kabaczek 2 szt
oliwki czarne Smak 2 łyżki
pomidory suszone Smak 6 szt
natka pietruszki 2 łyżki
rukola 10 dag
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z awokado i grzybami shitake

masło, czosnek i 2 łyżki oliwy utrzeć na gładką masę. Ciapatę przekroić wzdłuż i każdą część jeszcze na pół tak, aby otrzymać 4 części. posmarować przygotowanym masłem. Kabaczki i grzyby umyć i pokroić na plastry. pozostały olej rozgrzać na dużej patelni, dodać kabaczki i smażyć 3 min. Dodać grzyby i smażyć jeszcze 3 min. Dodać oliwki, pokrojone suszone pomidory, pietruszkę, doprawić solą i pierzem. Ciapatę włożyć do rozgrzanego piekarnika i opiekać 2-3 min. Na każdym kawałku ułożyć rukolę, plasterki awokado, skropić sokiem z cytryny i na tym ułożyć po jednej części kabaczka z grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak