Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty serowo selerowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 szt
żółty ser 10 plastrów
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty serowo selerowe

Selera dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ale na półmiękko. Wyjmujemy, osączamy, studzimy. Obieramy i kroimy w plastry grubości ok. 5 mm. Takiej samej wielkości powinny być plastry sera - ja używam sera salami. Każdy plaster selera obtaczamy w jajku, a następnie między dwa plastry selera wkładamy plaster żółtego sera. Dociskamy, panierujemy w jajku i bułce z przyprawami a następnie smażymy w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sezonową surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.01.2013 11:46
smaczne
Joanna108
Joanna108 03.09.2011 20:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak