Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty hawajskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 6 kromek
szynka konserwowa 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
ananas z puszki 6 plastrów
masło 4 łyżki
dżem z czarnej porzeczki 2 łyżki
przyprawa ziołowa do masła 1 łyżeczka

Porada

Zamiast dżemu z czarnej porzeczki możemy użyć żurawiny.

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty hawajskie

Tosty podpiec w piekarniku w 150 stopniach. Następnie przełożyć na drugą stronę, posmarować je masłem i posypać ziołową przyprawą do masła. Na wierzch nałożyć po plastrze szynki konserwowej, odsączonym plastrze ananasa i plastrze żółtego sera. Następnie wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 10 minut. Po wyjęciu na talerz w zagłębienie ananasa nałożyć po łyżeczce dżemu z czarnych porzeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.05.2017 11:21
wyglądają super
Goya 18.05.2017 21:14
mniam mniam, fajne
jan_mag 11.05.2017 17:29
Pyszna propozycja
mirosława4 11.05.2017 11:02
ciekawy pomysł
bertpvd 11.05.2017 10:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak