Tosty hawajskie

Tosty hawajskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    4 plastry
  • ananas z puszki

    4 krążki
  • chleb tostowy

    4 szt.
  • masło

    1 łyżecz.
  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150°C. Ananasa osączam z puszki. Sok zostawiam (do wypicia). Kromki chleba tostowego cienko smaruję masłem. Następnie obkładam je kolejno plasterkami wędliny, krążkami ananasami i plasterkami topionego sera. Układam tak przygotowane tosty na blasze, wkładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam przez kilka minut, aż ser się stopi. Podaję na ciepło np. polane ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 14.07.2013 22:22
ciekawy pomysł
SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:54
nie lubie ananasów ale pomysł świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat